Omgevingsvergunning RCB is binnen

Weer een belangrijke stap vooruit voor Roeicentrum Binckhorst: de omgevingsvergunning is binnen! Het brengt roeiverenigingen De Laak en Pelargos weer een stap dichter bij realisatie van het gezamenlijke Roeicentrum Binckhorst (RCB): er liggen geen beleidsmatige bezwaren meer op tafel voor zowel de 1e als de 2e fase van de bouw.

De volgende stap is dat aannemers zijn benaderd voor een offerte. Wanneer financiering en aanneming rond zijn, wordt een van de bestaande loodsen van De Laak gesloopt. Ook de romneyloods op het naastgelegen terrein wordt dan gesloopt. Zo maken we ruimte voor fase 1 van de nieuwbouw. In die fase worden de broodnodige extra botenloodsen en een nieuwe werkplaats gerealiseerd, met daar bovenop een grote sportruimte en kleedkamers.

In fase 2 wordt later het nog bestaande gedeelte (aan Trekvlietzijde) gesloopt en vervangen door de rest van het complete ontwerp. Met daarin nog meer loodsruimte, en de twee sociëteiten met gezamenlijke keuken en een terras aan de Trekvlietzijde.

Een belangrijke voorziening voor de toekomstige wijk Binckhorst komt hiermee een stuk dichterbij. De betrokkenen bij het project blijven moet hernieuwde motivatie verder timmeren aan de weg om dit project te realiseren.

Bestuursleden van Pelargos, De Laak en Stichting Roeicentrum Binckhorst proosten op het verkrijgen van de omgevingsvergunning
Bestuursleden van Pelargos, De Laak en Stichting Roeicentrum Binckhorst proosten op het verkrijgen van de omgevingsvergunning