Binckhorst-buren: Zeeuw & Zeeuw

Roeicentrum Binckhorst wordt een nieuw thuis voor de Haagse roeiverenigingen Pelargos en De Laak: een sportieve, dynamische ‘hub’ met een centrale functie voor de directe omgeving. In 2021 begint de bouw. We maken alvast nader kennis met onze buren op de Binckhorst.

Familiebedrijf in de top-10 van autodealers

Gelegen in het hart van de Binckhorst is autobedrijf Zeeuw & Zeeuw te vinden. Met vestigingen door heel Nederland hebben ze sinds 2002 ook in Den Haag de ene na de andere showroom geopend. In het voorjaar van 2020 was ons eerste contact met Ruud Oosterveen, vestigingsmanager van Zeeuw & Zeeuw Nissan Den Haag. Tijdens een geslaagde eerste kennismaking spraken we af in contact te blijven.

Kort geleden praatten we -online- weer eens bij. Hoe gaat het met Ruud, met Zeeuw & Zeeuw en wat brengt de toekomst?

Familiebedrijf

Ruud vertelt ons, roeiers van Pelargos, enthousiast over de groei die Zeeuw & Zeeuw Den Haag heeft doorgemaakt. Het bedrijf begon als Autohaag Zeeuw met als eigenaar Piet Zeeuw. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot Zeeuw & Zeeuw met meerdere vestigingen, van Wateringen tot Zoetermeer en van Leiderdorp tot Den Haag.

“Ondanks de enorme groei met Piet Hofstede als CEO, voelt het toch nog echt als een familiebedrijf”, vertelt Ruud. “De familie Zeeuw doet nog steeds aan het hoofd van het bedrijf mee.” Zo vervullen de dochters van Piet Zeeuw, Michele en Marie Lise, nu belangrijke functies in het bestuur van de autodealer.

Ruud Oosterveen
Ruud Oosterveen, vestigingsmanager Zeeuw & Zeeuw

Inventief

Zeeuw & Zeeuw heeft het moeilijk gekregen door de coronamaatregelen. Gelukkig blijft Ruud optimistisch: “Momenteel is Zeeuw & Zeeuw erg inventief!” Mensen kunnen nu bijvoorbeeld een proefrit aan huis doen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en het is ook nog eens leuk. “Je hebt gelijk een praatje met de klant, en wanneer die een proefrit maakt heb ik tijd voor een wandelingetje. Afgelopen zaterdag heb ik in Rijswijk koffie gehaald, in Voorburg geluncht en in Scheveningen boodschappen gedaan voor het avondeten.”

Dagelijkse acties

Behalve de dagelijkse proefritjes aan huis doet Zeeuw & Zeeuw aan dagelijkse acties. In Ruuds eigen woorden: “Elke dag is actie hier. Het is echt voordelig om nu bij ons een auto te kopen.”

Zo kan iedereen vanaf juni 2021 de nieuwe Nissan Qashqai uitproberen aan huis, of komen bekijken in de showroom op afspraak met maximaal twee mensen. Dit betekent dat het huidige model wordt verkocht met 6000 euro korting, 5 jaar gratis onderhoud en 5 jaar garantie. Ruud vat samen: “Op deze manier verzorgen we dagelijkse kortingen en blijven we vernieuwen.”

Behalve de dagelijkse proefritjes aan huis doet Zeeuw & Zeeuw aan dagelijkse acties. In Ruuds eigen woorden: “Elke dag is actie hier. Het is echt voordelig om nu bij ons een auto te kopen.” Zo kan iedereen vanaf juni 2021 de nieuwe Nissan Qashqai uitproberen aan huis, of komen bekijken in de showroom op afspraak met maximaal twee mensen. Dit betekent dat het huidige model wordt verkocht met 6000 euro korting, 5 jaar gratis onderhoud en 5 jaar garantie. Ruud vat samen: “Op deze manier verzorgen we dagelijkse kortingen en blijven we vernieuwen.”

Doorgroeien

Zo blijft Zeeuw & Zeeuw, ook in deze tijd, werken aan hun doel. Ze behoren al jaren tot een van de grootste autobedrijven van Nederland. “We zijn erg trots op onze plek in de top 10 Automotive dealerbedrijven. Die plek willen we graag behouden,” vertelt Ruud. De toekomst van Zeeuw & Zeeuw staat daarom in het teken van doorgroeien.

Daar kunnen wij, als Roeicentrum Binckhorst, ons in herkennen. Met ongeveer 200 leden bij Pelargos en 500 bij De Laak –en een wachtlijst- zijn de roeiverenigingen enorm gegroeid over de jaren. Beide zijn uit hun huidige gebouwen gegroeid. Ze zijn dan ook toe aan een nieuw roeicomplex. Vandaar het enthousiasme om door te groeien en samen te bouwen aan Roeicentrum Binckhorst.

Leefbaarheid

Ruud kijkt uit naar de ontwikkelingen in de Binckhorst op het gebied van leefbaarheid. Hij voorziet: “De diverse nieuwbouwprojecten zullen van de Binckhorst een mooie leefbare plek maken. Het roeicentrum is dus zeker een mooie aanwinst hier.” Naast zijn enthousiasme over de realisatie van Roeicentrum Binckhorst, ziet hij ook de voordelen van het opbouwen van een Binckhorst-community. “Een goed contact met je buren is altijd belangrijk. Iets voor elkaar kunnen betekenen is dan een mooie bijkomstigheid.”

Zelf heeft Ruud niet veel ervaring met de roeisport, maar dat doet niets af aan zijn nieuwsgierigheid. Binnenkort komt hij een kijkje nemen in de loods voor een rondleiding en een bakkie koffie.

Bezoek Zeeuw & Zeeuw online via https://www.zeeuwenzeeuw.nl/ en volg ze op https://www.facebook.com/zeeuwenzeeuw.nissan/.