Nieuwe mijlpaal! Goedkeuring welstands-commissie

Op 10 februari heeft de welstandscommissie een positief besluit genomen over onze ontwerpen. Hiermee is de laatste horde voor de beginseluitspraak omgevingsvergunning genomen. Na de nodige aanpassingen voor het QTEAM Binckhorst voldoen we nu aan alle gestelde eisen voor de ruimtelijke ordening.

Zo is de commissie in haar besluit positief over de heldere opzet van het gebouw en de elegant overstekende luifel wat de paviljoenachtige opzet versterkt.

“De commissie is positief over de heldere opzet van het gebouw. De programmatische tweedeling tussen gesloten botenloods en open publieke functies resulteert in een prettig alzijdig open paviljoen op een gesloten plint.”

Dit is goed nieuws, want nu de officiële datum voor de start van de bouw steeds dichterbij komt, is elke stap in de goede richting meer dan welkom! Op naar de afronding van het definitief ontwerp met behulp van Bureau Kroner en de andere externe adviseurs.

Beide verenigingen kijken vol trots uit naar de start van de bouw. Hoe het er nu naar uitziet, wordt in minder dan een jaar de eerste paal van Roeicentrum Binckhorst de grond in geslagen.

Benieuwd naar foto’s van het ontwerp? Op de pagina ‘impressie van het ontwerp’ zijn foto’s van de bouwtekeningen te zien.