Omgevingsvergunning aangevraagd

Voor het Roeicentrum Binckhorst is weer een belangrijke stap voorwaarts gezet: de omgevingsvergunning voor de bouw is aangevraagd!

Half november 2022 is deze aanvraag ingediend bij de gemeente Den Haag. Tegelijk met de omgevingsvergunning is ook een sloopvergunning ingediend.

In fase 1 wordt een deel van het huidige gebouw van RV De Laak gesloopt. Hiervoor in de plaats komen extra loodsen en een extra grote werkplaats, met daar bovenop een sportruimte, kleedkamers en douches. In fase 2 wordt het restant van de oudbouw vervangen door twee nieuwe sociëteiten: één voor HSRV Pelargos en één voor RV De Laak. Ook komt er dan nóg meer loodsruimte voor de boten van beide roeiverenigingen.

Tijdens de aanvraagprocedure werken de verenigingen onder meer verder aan de financiering en het vinden van een aannemer. En het deel van het huidige gebouw dat voorlopig blijft staan, wordt verbeterd en opgeknapt met oog op comfort en energieverbruik.

> lees ook: Roeicentrum Binckhorst wordt gefaseerd gebouwd

Roeicentrum Binckhorst bovenaanzicht fase 1
Roeicentrum Binckhorst bovenaanzicht fase 1