Binckhorst-buren: De Profs XXL

Roeicentrum Binckhorst wordt een nieuw thuis voor de Haagse roeiverenigingen Pelargos en De Laak: een sportieve, dynamische ‘hub’ met een centrale functie voor de directe omgeving. In 2021 begint de bouw. We maken alvast nader kennis met onze buren op de Binckhorst.

Het zou “Ed’s laatste trucje” worden, de bouwmarkt op de Maanweg openen. De vader van eigenaar Patrick van Offeren zou nog één keer meehelpen aan een volgend succes van De Profs XXL. Nu staat Ed, negen jaar later, nog steeds in de winkel en staat hij te boek als de persoon die op iedere vraag een vakkundig antwoord heeft. Het familiebedrijf wil hier niet meer weg.

De Profs XXL is een bouwmarkt waar zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor alles wat nodig is voor het interieur van een huis. “Het begon met de verkoop van verf en behang. Inmiddels zijn er weinig benodigdheden voor binnenshuis waarvoor je níet bij ons terecht kunt”, zegt Patrick.

Voorheen had het bedrijf vijf vestigingen rondom Den Haag. Het lukte niet goed om de cultuur van een familiebedrijf te behouden. Ze besloten daarom de vestigingen samen te voegen. Patrick: “We kwamen uit op de Binckhorst: de perfecte locatie voor alle klussers uit Rijswijk, Voorburg, Zoetermeer en Den Haag.” 

Binckhorst als succesfactor

“In de afgelopen negen jaar zijn we enorm gegroeid. De locatie op de Binckhorst is zeker een succesfactor geweest.” Gevraagd naar de impact van de coronacrisis is het duidelijk: “De situatie heeft gelukkig geen roet in het eten gegooid van onze ontwikkeling. Sinds maart is onze online verkoop exponentieel gegroeid. Mensen kunnen ook nu nog steeds artikelen bij ons komen afhalen.” Heeft de coronacrisis dus helemaal geen negatieve invloed op de bouwmarkt? “Tja, ik heb al drie keer de belijning moeten aanpassen in de winkel. Het blijft natuurlijk een beetje achter de regelgeving aan hobbelen.”
Eerder in het jaar 2020 had Patrick ook veel klanten uit België. “Daar waren de bouwmarkten gesloten, dus keken mensen over de grens en kwamen bij ons uit.” Een teken dat het goed gaat met het bedrijf is dat ze nog op zoek zijn naar nieuwe medewerkers voor in de winkel en voor het inmeten bij klanten thuis.

Gemoedelijk

Je merkt aan alles dat De Profs XXL een écht familiebedrijf is. Wanneer je binnenkomt in de winkel word je vriendelijk begroet, vaste klanten worden direct herkend en er hangt een gemoedelijke sfeer. In de winkel staat bijna de gehele familie Van Offeren. Vader, zoon, broer, vriendin van… iedereen draagt zijn steentje bij in de winkel of op een andere manier. “Niets is mooier dan iedere dag met je familie te mogen samenwerken. Het voelt heel natuurlijk.”

Jeukende handen

Met de roeisport is Patrick niet echt bekend. Wel is hij enthousiast over de plannen van RV De Laak en HSRV Pelargos om samen een nieuw roeicomplex te bouwen. Een gebouw dat plaats biedt aan 1000 roeiers, waar jong en oud samenkomen en met uitzicht over de Vliet, doen de handen van Patrick jeuken. “Wanneer het definitief ontwerp af is, moet je zeker nog eens langskomen!”

Gevraagd naar de toekomst van de Binckhorst, is Patrick stellig: “Ik denk dat er veel gaat veranderen op de Binckhorst, in positieve zin. Je ziet nu al veel gebeuren met de komst van nieuwe bedrijven en woningen.” De Binckhorst is in beweging. “Het laatste dat we willen is de Binckhorst verlaten, we zitten hier fantastisch.”

Bezoek De Profs XXL online op https://www.de-profs.nl/.